hotel.radio@gmail.com

Saturday 1 February 2014

Power Highschool


El Power-Highschool és ni més ni menys que l'evolució de la tercera pota de la música popular americana.

Als anys 50 i part dels 60 hi havia tres tipus de grans estils que, per a més claredat històrica, es recollien en en tres llistes d'èxits diferents: la de música negra, la de música country i la de pop mainstream.

La tercera llista estava ocupada per cantants joves amb qui l'adolescent es pot identificar, i que canten cançons d'amor adolescent i de sexe latent. Són artistes com Paul Anka, Bobby Vee, Ricky Nelson, Dion & The Belmonts, Frankie Avalon, Fabian o Roy Orbison.


I això mateix fan els artistes que omplen aquest programa: Bruce Springsteen, Graham Parker, Mink De Ville, John Hiatt, Steve Harley, Thin Lizzy, Elvis Costello... Són els dominadors de l'estil que hem anomenat Power Highschool perquè són l'evolució d'aquells Teen Idols i del seu pop, el Highschool (la cançó dels joves blancs dels instituts).

Com ells, canten cançons d'amor juvenil amb estructures pop (sense arrels negres o de country) i, com a novetat dels anys 70, amb molta més força, poder i energia – pròpia del canvi tecnològic i del triomf de l'electrificació.

Si us interessa el tema i aquest estil, us podeu descarregar el programa de la secció de downloads.
 

No comments: